POH GGZ, de PraktijkOndersteuner Huisartsenpraktijk

De praktijk ondersteuner huisartsenpraktijk voor mensen met psychische problemen. POH GGZ betekent Praktijk Ondersteuner Huisartsenpraktijk met als toevoeging GGZ voor geestelijke gezondheidszorg. De praktijkondersteuner is een sociaal psychiatrisch verpleegkundige in een huisartsenpraktijk.
Veel huisartsenpraktijken kiezen voor deze aanvulling omdat ze hier een meerwaarde in zien. De mensen die merken dat ze psychische klachten krijgen gaan veel liever naar hun eigen huisartsenpraktijk dan naar een psycholoog of andere behandelaar in de geestelijke gezondheidszorg. De huisarts staat gewoon iets dichter bij de patiënt en het gevoel is daarbij een stuk groter van de patiënt
Ook is het voor een huisarts te moeilijk om zich op ieder vakgebied binnen zijn praktijk te specialiseren. Daarom is het een groot voordeel als er wel een specialist is in de vorm van een praktijkondersteuner voor de geestelijke gezondheidszorg.
Voor zowel de huisarts als de patiënt zijn er vele voordelen. Ook is het mogelijk om de patiënt snel door te verwijzen naar de juiste tweedelijns hulp. En ook kunnen de huisartsenpraktijken hun praktijk uitbreiden met een specialist.
De praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg is vaak een sociaal psychiatrisch verpleegkundige van beroep. Hij of zijn werkt nauw samen met de huisartsen en is ook bekend met alle hulpverleners als verslavingszorg instanties, jeugdzorg en eerstelijns psychologen. Ook bouwt een praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg altijd aan contacten in de buurt en de wijk waar de praktijk gevestigd is. Op deze manier kan de praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg een vinger aan de pols houden en een persoon ook vakkundig doorverwijzen en helpen.


Posted

in

by

Tags: